Den tid vi människor har att spendera fritt är en ganska liten del av våra liv. Vi kan med lite snabb räkning ta bort 10 timmar från dagen då vi jobbar (då är det 8 jobb och 2 resa). Det lämnar 14 timmar. Av dessa bör minst 8 gå åt till sömn (om vi är duktigt). För den snabb tänkte lämnar det 6 timmar kvar att ha skoj för.

6 timmar är det allt som blev kvar? Kan det verkligen stämma? Det är endast ¼ av våra liv. För ”vanligt” folk är svaret ja undantag från denna ”norm” kan självklart förekomma speciellt inom Sverok kretsar. Men för att göra det enkelt för oss antar vi att alla är ”vanliga”.

Så vad gör vi med dessa 6 timmar?

Vi använder oss av Mårten som exempel när vi undersöker detta fenomen närmare.

Mårten är en typisk ”vanlig” person med engagemang inom Sverok. Den här veckan kommer han att delta i någon typ av sverok aktivitet utanför hans bostad 5 olika dagar. Dessa aktiviteter kommer att snitta på ca 5 timmar styck med undantag på den ena som troligen kommer hamna närmare 10 timmar. Det är nästan att vi bör ta en stund för och se om det är så här vi vill leva våra liv.

Vi skulle kunna sitta här och ta upp detta problem i evigheter utan att komma fram till någon konkret. Och det hela skulle endast sluta med att vi skulle fall ihop i en stor stress hög med alla stressade människor i världen. Men i linje med Sverok Stockholms verksamhetsplan ska vi vara bättre än så.

Så vad har vi kommit fram till? Jo att tiden är irrelevant och blir bara vad vi gör den till. Så för att ta vara på den måste vi slösa den på saker som i det stora hela kanske är mindre viktigt som att spela spel med goda vänner eller med spännande folk vi inte än riktigt känner.

//Mårten

”Livet är som ett stulet playstation. Den innehåller mycket kul men jag önskar att det fanns en manual”