Varje onsdag bjuder Sverok Stockholm på middag i sin kanslilokal i Kristineberg. Ungefär vart tredje vecka kommer vi dessutom att hålla i ett Evening Café! Under våra Evening Cafés, som anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms Län kommer inbjudna gäster och föreläser, håller workshops eller visar upp sina favoritspel.

Kostar det något?

Det kostar ingenting att delta i evenemanget. Om du vill äta middag ser vi gärna att du anmäler dig genom vårt anmälningsformulär i förväg, så att vi vet hur många som kommer och vilken specialkost vi ska vara beredda på.

Tider (om inget annat anges)

  • 18:00 – drop in och mingel
  • 18:30 – middag serveras, i första hand till de som anmält sig
  • 19:00 – Föreläsning/workshop börjar
  • 20:00 – fika och eftersnack

Kommande Evening cafés 2017

2017-03-29 #16 Styrdokument: Det som skiljer vildar från civilisation

Välkommen till en talkshow där Tjarls Metzmaa och Felicia Wassberg samtalar om hur din styrelse kan få mer gjort med mindre ansträngning! Vill ni också ha energi över till det som är kul? Kom och sitt i publiken där dessa byråkratifantaster gör någonting du trodde var tråkigt lite spexigare.

2017-04-19 #17 Skapa trycksaker för marknadsföring

Det finns många strategier för att få sin förening att synas och höras i dagens mediasamhälle. Kanaler som social media och digital annonsering är mycket viktiga, men fysiskt material, trycksaker och profilmaterial, har fortfarande en roll att spela. Oskar Wiik delar med sig av sina erfarenheter kring att marknadsföra ideella organisationer och arrangemang.

2017-05-10 #18 Bokens Anatomi med Maryam Fanni

Maryam Fanni, grafisk formgivare med intriktning på böcker och handläggare på Studiefrämjandet, berättar om hur en bok är uppbyggd och dess historia. De flesta vet hur en bok ser ut och består av, men det är inte alla som känner till fackorden, historian och hantverket som ligger bakom. Maryam ger i detta Evening Café ett grundvokabulär för bokens anatomi, personlig erfarenhet och allmänna tips som är bra att ha ifall du är intresserad av att skapa en bok.

2017-05-31 #19 Du får en ledare, alla får en ledare!

Vad är egentligen ledarskap? Vem är det som leder i Sverok? Vad förväntas egentligen av mig som ledare i spelkulturen? Erland Nylund och Felicia Wassberg, projektledare för Sverok Stockholms mentorskapsprojekt, berättar om de unika ledarroller som finns att hitta bland Sveroks hobbygrenar. De jämför olika typer av ledarskap, diskuterar vilka styrkor och vilka svagheter som återfinns i olika typer av föreningar.

Tidigare Evening Cafés

2017

Evening Café #15 8/3: Kvinnodagen special

Uppmärksamma kvinnokampen med Sverok! ✊

Den åttonde mars bjuder vi på en extra lång kväll med särskilt fokus på jämställdhet i spelkulturen. Våra gäster kommer att diskutera vilka feministiska utmaningar som är extra viktiga inom spelvärlden, vilka segrar som vunnits och vilka bossar som fortfarande måste krossas.

Evening Café #14, 15/2: Pridefirande – så gör vi! med Linnea Risinger

Hur organiserar en ett Pride-evenemang? Vad syftar Priderörelsen till? Hur kan vi bäst verka för HBTQ-rättigheter inom Spelkulturen?

Linnea Risinger, som varit drivande inom Falu Pride och Sveroks Proud and Nerdy-kampanj, delar med sig av sina erfarenheter av queer organisering.

Evening Café #13, 9/2: Streaming med Viktor

2016

Evening Café #12 30/11: Marknadsför din förening med Malin Hole

Evening Café #10, 31/10: Från amatör till esportproffs med Jon ”Orange” Westberg

Jon ”Orange” Westberg är en professionell Hearthstone-spelare från Västerås. Det senaste året har han ansetts vara en av världens bästa Hunter-spelare och hans streamingkanal har drygt 19.000 följare. Jon är en positiv kraft inom e-sporten som aktivt arbetar för att hans följare ska bete sig schysst mot varandra.

Under detta Evening Café, som var en inledning på Spellovet 2016, blev Jon intervjuad av förbundsordförande Alexander Hallberg, och både tittare över internet och deltagarna på plats fick möjlighet att ställa frågor.

Eventet livestreamades via Sveroks facebooksida, och det går att hitta videon här.  

Evening Café #9, 26/10: Rollspelsregler genom tiderna

På onsdag 26/10 är det dags för ännu ett Evening Café med rollspelsforskaren Karl Bergström. Vi slängde iväg några korta frågor om vad vi kan förvänta oss!

Hej! Vem är du?

Karl Bergström

Vad kommer ditt Evening Café att handla om?

Rollspelsregler!

Varför ska jag komma dit?

För att du spelar rollspel med regler, eller bara är nyfiken på hur det går till!

Evening Café #8, 18/10: Utveckla ditt rollspelande

Evening Café #7, 28/9: Prata projektpengar med Anna Westerling

Anna Westerling arbetar från denna höst som marknadsansvarig för Sverok. Hon har en lång erfarenhet av att både söka och ge ut projektpengar till olika ideella projekt. En av grunderna till hennes erfarenhet kommer från att ha jobbat med Sverok Stockholms egen projektbidragsfond! På årets sjunde Evening Café kommer Anna berätta om grunderna i att finansiera projekt: bidrag, spons, deltagarintäkter, hur du ska tänka när du skriver en ansökan, finansieringsstrategier och mycket annat.

Evening Café #6, 31/8: Cosplay – framtidens folkdräkt?

Beskrivning: Är folkdräkten inte egentligen en slags reenactmentkostym? Eller kanske mer av en cosplay? Hur har slöjd format hantverkarens identitet, och vad kopplar sekelskiftets knypplare till 00-talets lajvare? Vad är mest medelklassigt: hemslöjd eller cosplay? Maria Holmerin Nord och Erland Nylund utforskar dessa frågor i en gemensam föreläsning om slöjd och hobby.

Maria är ordförande i Stockholms läns Hemslöjdsförening, och Erland är lajvare sedan många år och kassör för Sverok Stockholm.

Länktips:

Stockholms läns hemslöjdsförening

Evening Café #5, 27/7: spelförening för queera nördar

Evening Café #4, 18/5: HBTQ och nördhobbyn

Hur ser HBTQ-medvetenheten ut i de nördhobbyer som Sverok organiserar? Vad är viktigt att tänka på för att vara inkluderande för alla oavsett sexualitet, könsidentiet eller könsöverskridande identitet? Detta och mer kommer ni kunna fråga Sebastian Krantz som är ordförande i Sverok Stockholm och ledamot i RFSL Ungdoms förbundsstyrelse på vårt nästa Evening Café!

Sebastian medverkade nyligen i radioprogrammet P3 Spel på temat”Spelen som vidgar vyerna”. Lyssna in dig redan nu, och kom sedan på vårt Evening Café! Du hittar programmet här.

Evening Café #3, 27/4: Få pengarna att räcka

Har din förening fler idéer än vad ni har pengar till? Vill ni bli bättre på bidrag, samarbeten och andra typer av finansiering? Välkomna till en workshop som är till för att hjälpa er nå era mål! Vivianne Lovelock ger råd, svarar på frågor och delar med sig av sin djupa kunskap om finansiering i ideella organisationer.

Evening Café #2, 6/4: Så planerar du din cosplay

Nathy_Viola

Cosplay by Nathy
Character: Viola Game: Soul Calibur V
Costume: Handmade
Photographer: Jaan Koort
Editor: https://www.facebook.com/LolloPSedit

Har du en massa oavslutade cosplays? Blir du alltid klar i sista minuten? Vet du kanske inte ens var du ska börja? Då borde du komma och lyssna när Nathy ger vägledning och råd.

Hela processen av att skapa en cosplay kommer gås igenom, från att hitta lämpliga tekniker till var du kan hitta material.

Evening Café #1 23/3: Engagerade medlemmar – hur gör en egentligen?

Beskrivning: Kämpar din förening med att få fler att engagera sig? Vill ni ha tips och strategier för att fler ska ta ansvar? Frukta inte! Sverok Stockholm bjuder in till sitt första Evening Café!

Hanna Hagström och Erland Nylund från Studiefrämjandet håller ett kvällskafé med Sverok Stockholm om hur ideellt engagemang i föreningar egentligen fungerar. De kommer med konkreta tips, erfarenheter och varnar för vanliga misstag i föreningslivet.

PowerpointpresentationDen presentation som användes under föreläsningen hittar du HÄR.

Länktips: