Valberedningen

 

Valberedningen är en grupp vars arbetsuppgift är att se till så att det finns ett färdigt förslag på en ny styrelse och andra förtroendeposter när det blir årsmöte.

 

Valberedningen 2018

Gabrielle De Bourg
Tommy Johansson
Jens Bergenholtz

 

Vi söker dig!

Gillar du spel och är intresserad av föreningsliv och/eller coola spelrelaterade aktiviteter? Vi vill ha kontakt med folk som har egna idéer, gillar att organisera eller är intresserade av spel i allmänhet och som skulle vilja sitta i distriktsstyrelsen för Sverok Stockholm. Hör av dig eller nominera någon du tror skulle passa! Likaså går det att nominera till valberedningen eller ideella revisorer.

Styrelsens uppgift är framförallt att se till så att alla saker som bestäms på årsmötet blir genomförda. Det kan handa om att ordna kurser, godkänna projektbidragsansökningar, åka på mässor, sköta kanslilokalen, träffa andra organisationer och hjälpa föreningar med allt möjligt tänkbart.

Distriktet gör som regel ingen egen verksamhet, vi arrangerar till exempel inga lajv, så om det är sådant du helst av allt vill syssla med gör du otroligt mycket mer nytta för hobbyn genom att göra sådant i din förening. (Förutsatt att du inte har jättemycket fritid och hinner med att göra det också..)

En del av detta varierar från år till år, men som styrelseledamot bör du vara beredd på:

  • 1 möte per månad
  • 5-15 sidor inläsning (projektansökningar etc.) per månad, varav du bör räkna med att själv skriva ett par av dem
  • Några helger per år för nationella konferenser, mässor, arbetshelger med styrelsen
  • Några kvällar då och då för möten med föreningar, samarbetspartners etc.
  • Aktivt deltagande över nätet i styrelsefrågor
  • Enstaka telefonsamtal

Som ordförande, kassör eller sekreterare tillkommer ytterligare arbete. Hör gärna av dig via hej@stockholm.sverok.se om du vill veta mer!

Att sitta i Sverok Stockholms styrelse är ideellt och du får därför ingen ersättning för ditt arbete. Däremot kostar det heller ingenting – mat, resor och andra arbetskostnader betalas självklart av distriktet.