Evening Cafés

Information och material från tidigare Evening Cafés.

2017

Evening Café #15 8/3: Kvinnodagen special

Uppmärksamma kvinnokampen med Sverok! ✊

Den åttonde mars bjuder vi på en extra lång kväll med särskilt fokus på jämställdhet i spelkulturen. Våra gäster kommer att diskutera vilka feministiska utmaningar som är extra viktiga inom spelvärlden, vilka segrar som vunnits och vilka bossar som fortfarande måste krossas.

Evening Café #14, 15/2: Pridefirande – så gör vi! med Linnea Risinger

Hur organiserar en ett Pride-evenemang? Vad syftar Priderörelsen till? Hur kan vi bäst verka för HBTQ-rättigheter inom Spelkulturen?

Linnea Risinger, som varit drivande inom Falu Pride och Sveroks Proud and Nerdy-kampanj, delar med sig av sina erfarenheter av queer organisering.

Evening Café #13, 9/2: Streaming med Viktor

2016

Evening Café #12 30/11: Marknadsför din förening med Malin Hole

Evening Café #10, 31/10: Från amatör till esportproffs med Jon ”Orange” Westberg

Jon ”Orange” Westberg är en professionell Hearthstone-spelare från Västerås. Det senaste året har han ansetts vara en av världens bästa Hunter-spelare och hans streamingkanal har drygt 19.000 följare. Jon är en positiv kraft inom e-sporten som aktivt arbetar för att hans följare ska bete sig schysst mot varandra.

Under detta Evening Café, som var en inledning på Spellovet 2016, blev Jon intervjuad av förbundsordförande Alexander Hallberg, och både tittare över internet och deltagarna på plats fick möjlighet att ställa frågor.

Eventet livestreamades via Sveroks facebooksida, och det går att hitta videon här.  

Evening Café #9, 26/10: Rollspelsregler genom tiderna

På onsdag 26/10 är det dags för ännu ett Evening Café med rollspelsforskaren Karl Bergström. Vi slängde iväg några korta frågor om vad vi kan förvänta oss!

Hej! Vem är du?

Karl Bergström

Vad kommer ditt Evening Café att handla om?

Rollspelsregler!

Varför ska jag komma dit?

För att du spelar rollspel med regler, eller bara är nyfiken på hur det går till!

Evening Café #8, 18/10: Utveckla ditt rollspelande

Evening Café #7, 28/9: Prata projektpengar med Anna Westerling

Anna Westerling arbetar från denna höst som marknadsansvarig för Sverok. Hon har en lång erfarenhet av att både söka och ge ut projektpengar till olika ideella projekt. En av grunderna till hennes erfarenhet kommer från att ha jobbat med Sverok Stockholms egen projektbidragsfond! På årets sjunde Evening Café kommer Anna berätta om grunderna i att finansiera projekt: bidrag, spons, deltagarintäkter, hur du ska tänka när du skriver en ansökan, finansieringsstrategier och mycket annat.

Evening Café #6, 31/8: Cosplay – framtidens folkdräkt?

Beskrivning: Är folkdräkten inte egentligen en slags reenactmentkostym? Eller kanske mer av en cosplay? Hur har slöjd format hantverkarens identitet, och vad kopplar sekelskiftets knypplare till 00-talets lajvare? Vad är mest medelklassigt: hemslöjd eller cosplay? Maria Holmerin Nord och Erland Nylund utforskar dessa frågor i en gemensam föreläsning om slöjd och hobby.

Maria är ordförande i Stockholms läns Hemslöjdsförening, och Erland är lajvare sedan många år och kassör för Sverok Stockholm.

Länktips:

Stockholms läns hemslöjdsförening

Evening Café #5, 27/7: spelförening för queera nördar

Evening Café #4, 18/5: HBTQ och nördhobbyn

Hur ser HBTQ-medvetenheten ut i de nördhobbyer som Sverok organiserar? Vad är viktigt att tänka på för att vara inkluderande för alla oavsett sexualitet, könsidentiet eller könsöverskridande identitet? Detta och mer kommer ni kunna fråga Sebastian Krantz som är ordförande i Sverok Stockholm och ledamot i RFSL Ungdoms förbundsstyrelse på vårt nästa Evening Café!

Sebastian medverkade nyligen i radioprogrammet P3 Spel på temat”Spelen som vidgar vyerna”. Lyssna in dig redan nu, och kom sedan på vårt Evening Café! Du hittar programmet här.

Evening Café #3, 27/4: Få pengarna att räcka

Har din förening fler idéer än vad ni har pengar till? Vill ni bli bättre på bidrag, samarbeten och andra typer av finansiering? Välkomna till en workshop som är till för att hjälpa er nå era mål! Vivianne Lovelock ger råd, svarar på frågor och delar med sig av sin djupa kunskap om finansiering i ideella organisationer.

Evening Café #2, 6/4: Så planerar du din cosplay

Nathy_Viola
Cosplay by Nathy
Character: Viola Game: Soul Calibur V
Costume: Handmade
Photographer: Jaan Koort
Editor: https://www.facebook.com/LolloPSedit

Har du en massa oavslutade cosplays? Blir du alltid klar i sista minuten? Vet du kanske inte ens var du ska börja? Då borde du komma och lyssna när Nathy ger vägledning och råd.

Hela processen av att skapa en cosplay kommer gås igenom, från att hitta lämpliga tekniker till var du kan hitta material.

Evening Café #1 23/3: Engagerade medlemmar – hur gör en egentligen?

Beskrivning: Kämpar din förening med att få fler att engagera sig? Vill ni ha tips och strategier för att fler ska ta ansvar? Frukta inte! Sverok Stockholm bjuder in till sitt första Evening Café!

Hanna Hagström och Erland Nylund från Studiefrämjandet håller ett kvällskafé med Sverok Stockholm om hur ideellt engagemang i föreningar egentligen fungerar. De kommer med konkreta tips, erfarenheter och varnar för vanliga misstag i föreningslivet.

PowerpointpresentationDen presentation som användes under föreläsningen hittar du HÄR.

Länktips: