Projektbidrag

Är din förening intresserad av att få bidrag för att genomföra projekt?

På denna sida hittar ni information om projektbidraget från Sverok Stockholm-Gotland samt hur ni ansöker.

Projektbidraget är ett ekonomiskt bidrag föreningar har möjlighet att få för specifika projekt. Det är inte tänkt att finansiera löpande verksamhet. För övriga typer av stöd, som tex lån av utrustning, hjälp med marknadsföring eller hitta lokal går det bra att kontakta distriktet direkt på hej@stockholm.sverok.se

För 2019 är projektbidragspotten: 46 500 SEK

Ansökan

Läs gärna igenom länkade dokument innan ni ansöker. Då får ni en mycket bättre uppfattning om vad som krävs av er samt hur distriktet beslutar om projektbidrag.

Läs innan ansökan:

Ansök här (formuläret öppnas i ett nytt fönster)

Dokument som ska bifogas i ansökan:

  • Justerat årsmötesprotokoll för ert senaste årsmöte, inklusive alla bilagor
  • Komplett budget för projektet

Svar på vanliga frågor om projektbidrag hittar du här.

Ansökningsperioder

Från och med 2019 kommer ansökningar över 5000 SEK att behandlas i tre perioder per år. Det betyder att alla ansökningar som kommer in under en period får besked samtidigt.

Ansökningsperioder:

  • Period 1: 1 januari – 30 april
  • Period 2: 1 maj – 31 augusti
  • Period 3: 1 september – 31 december

Beslut senast:

  • Period 1: 31 maj
  • Period 2: 30 september
  • Period 3: 31 januari

Om ni ansöker under period 1 får ni alltså besked efter ansökningsperioden är avslutad, men senast den 31 maj. Det är därför en bra idé att skicka in er ansökan i så pass god tid att ni hinner få besked innan projektet är tänkt att börja.

Ansökningar upp till 5000 SEK behandlas löpande men ni bör även här ansöka i god tid. Förslagsvis 2 månader innan projektet börjar.

Kontakta projektbidragsansvarig

Ansvarig i distriktsstyrelsen går att nå på projektbidrag@stockholm.sverok.se och finns tillgänglig för att svara på frågor eller hjälpa er med er ansökan. Det är även projektbidragsansvarig som kontaktar er när ni lämnat in er ansökan.