Okategoriserade

Meningsfull fritid

Jag tänkte flagga lite för ett projekt som jag och Roos driver med stöd från Sverok, Sverok Stockholm och Unga Forskare Stockholm. Projektets mål är att gå ut till gymnasieskolor i Stockholms län och prata om hur föreningslivet fungerar och varför. Vi vill ge dem den där otroligt viktiga lilla biten som tyvärr ofta prioriteras bort i samhällskunskapen. En baktanke är såklart att ungdomsorganisationerna tappar medlemmar och vi tänkte göra slag i saken och köra en gemensam rekryterings- och informationskampanj. Förhoppningen är att så många som möjligt av länets ungdomsorganisationer hakar på och ställer sig bakom projektet.

Idag hade vi besök av två trevliga tjejer från Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, som verkade helt på vår linje, och imorgon väntar ett spännande möte med Idrottsförvaltningen. Vi har nämligen fått höra att de själva har ett liknande projekt i årets verksamhetsplan, så förhoppningsvis kan vi samköra (och tigga pengar). Senare i veckan väntar ett möte med ett annat scoutförbund, och framöver är Schackförbundet, Vi Unga och Stockholms Unga Katoliker nära till hands. Bemötandet har varit positivt från alla vi pratat med så här långt, och jag hoppas att det fortsätter det på den linjen!

Utöver att det är ett väldigt viktigt och bra projekt så ligger det helt i linje med distriktets verksamhetsplan, så där kan vi tillgodoräkna oss en del arbete. ”Distriktet ska göra sig känt som en aktiv och pålitlig organisation bland andra organisationer.” Hur gör man det bättre än genom att säga: – Hej! Vi planerar att jobba arslet av oss. Vi jobbar gärna lite åt er också, när vi ändå håller på, och ni behöver inte göra någonting.