Okategoriserade

Rollspelskväll med Lilla Gillet

OBS! Ny tid 13-21 Söndag 18 April

Datum: 17 April 2010
Tid: 13:00 – ?
Plats: Torpet Lugnet, Ängbyplan, Bromma

Lördagen den 17 april är det dags att boka in för dig som skulle vilja testa på improviserat rollspel!
Improviserat rollspel är just vad det låter som: vi slänger ihop en kreativ och slumpmässig historia, ungefär som sagospelet ”Once upon a time”. Skillnaden är att ni är huvudkaraktärerna i berättelsen och kan styra era handlingar efter förmåga. Jag som spelledare guidar er genom världen och ställer er inför dess prövningar. Jag har flera års erfarenhet av rollspel och jag har testat I.R. innan och det har uppskattats, bl.a. av förvåning till att man kan utveckla en så fantasifull historia från scratch.
En annan finess med improviserat rollspel är att du har makten att tillsammans med din medspelare välja vilken värld ni vill spela i, vilken genre som utspelar sig samt om ni vill ha karaktärspapper och tärningar med i spelet eller ej. Exempelvis kan en av er vilja ha sci-fi steampunk tonårsdramatik, medan en annan vill ha fantasy skräck – då blandar vi allt i en trevlig kompott. Självklart kan ni ändra er om ni tycker att att genrerna blir alldeles för ihopgrötade. Tanken är i alla fall att alla ska få sin talan, precis som under spelets gång (handlar inte om vem som gapar först).

Vi har drop-in tid fr.o.m. 13.00-13.30 i , därefter sätter vi igång. Om det är så att någon kommer senare så får det hoppa in i spelet då. Det krävs åtminstone två spelare för att det ska bli roligt, och det gör ingenting om vi blir många (alla får hålla reda på sig själva). Vi avslutar spelet när vi känner oss klara, det börjar bli sent, eller när vi inte orkar längre. En vanlig spelsession brukar ta en antal timmar, ta därför med proviant och gärna något till kvällen om det blir sent. Allt är upp till er om ni vill stanna länge eller om ni bara kan vara där en kort stund. Blir det en tillräckligt spännande historia kan den fortsätta till en annan omgång.

Ta med egen mat och (alkoholfri) dricka (finns ej rinnande vatten). Man kan grilla eller värma sin mat i mikrovågsugn eller på kokplatta.

Det kostar inget att delta, men efter sammanlagt deltagande i tre Lilla Gillet-aktiviteter kostar medlemskap 50 kr/år.

Vägbeskrivning: Ta tunnelbanans gröna linje mot Hässelby Strand eller Vällingby och stig av vid Ängbyplan. När du
kommer nerför trapporna vid den enda utgången så följ vägen åt vänster. Håll sedan till vänster uppför och nerför backen, och ta vänster där vägen tar slut och svänger 180 grader. Till vänster har du sedan en bom med ett fält och en stig mittemot campingen. Följ stigen över fältet så finns stugorna precis innanför skogsbrynet!

Bara höra av er om ni undrar något till amuller44@hotmail.com!

Välkomna och bjud gärna in andra!
Vänliga Hälsningar
Aelex Müller