Okategoriserade

Studiefrämjandet

Idag fick onsdagsmiddagen besök av Sebastian, vår nya kontaktperson på Studiefrämjandet. Han är nyanställd sedan ett par veckor tillbaka och jag måste säga att jag blev otroligt glad över att ha honom på den posten! En kille med bakgrund i lajv- och magicsvängen som själv har varit med i Sverok en gång i tiden. Verkligen jätteskönt med en person som är insatt i hur vår verksamhet fungerar! Vanan börjar sitta i nu, men det är ändå alltid lika drygt att behöva förklara vad det är vi gör egentligen och varför vi har mage att se det som folkbildning. Sverok är ju lek och spel.

Men nu är det nya tider! En så här bra kontaktperson gör att jag känner mig betydligt mer pepp på att hänvisa föreningar dit för hjälp och stöd och jag tror att vi nu kan komma betydligt längre i vårt samarbete. Ett konstant problem är däremot att nå ut till medlemmarna och att ”det är inte värt administrationen” ofta sätter käppar i hjulet för studiecirkelformen.

För att försöka förbättra läget lite slängde jag upp ”Studiecirklar” som en av huvudflikarna på vår hemsida, lika synligt som vår information om distriktsresurser och föreningar. Folkbildning är någonting jag tycker är jätteviktigt och många av våra föreningar skulle egentligen göra sig minst lika bra i cirkelform. Tänker då främst på ”vi åker på lajv tillsammans”-kompisgrupper och liknande. Vi får se vart det leder!