Okategoriserade

Mikrobloggande

Vi pratar massor i distriktet om hur vi ska göra vad som händer mer tillgängligt för medlemmarna, och få ut informationen. En väldigt viktig fråga, men det känns som att vi väldigt lätt tar oss vatten över huvudet när vi funderar på det mega-ultimata-fantastiskt-tillgängliga-super-systemet som kommer att spruta information ut i varenda hörn av vårt komprimerade lilla distrikt.
Nåväl, vi jobbar på det, det finns stora planer att göra någonting av.

En sak som jag tycker är bra att vi har är den här bloggen, en blogg är ett lättillgängligt sätt att få ut och läsa ny information. Dessutom RSS-feedar den direkt till hemsidan.
Tyvärr uppdaterar vi kanske inte så ofta som vi skulle vilja, men det handlar väl om nivån på det. Igår på onsdagsmiddagen blev jag uppmanad av en distriktsaktiv att vi skulle börja mikroblogga mer. Istället för att skriva uppsatser faktiskt bara slänga in ett par rader om vad vi har gjort den senaste veckan.

Så…
Nu är det veckan efter riksmötet. Jag var inte själv ner till Linköping, men sitter här hemma och är nyutnämd valberedare i förbundet. Fler av våra distriktsaktiva har hamnat på förtroendeposter på riksnivå, ordförande Nina är numera vice förbundsordförande, och våra valberedare Tobbe och Alex har blivit ledamoter i förbundsstyrelsen.

I måndags var jag på kansliet och pulade med en tryckverkstadspolicy, snart i en tryckverkstad nära dig!

I går hade vi onsdagsmiddag som vanligt, och gick igenom och utvärderade riksmötet. Vi sammanfattade diskussionen i ett antal pluspunkter och ett antal förbättringspunkter, som vi sedan lade upp för allmän diskussion på Sveroks forum. Den tråden återfinns här.

Slutligen så tänkte jag passa på att peta om en annan informationskanal som distriktet faktiskt har, även om den glöms bort ibland när vi pratar tillgänglighet. Vi har irc-kanalen #sverokstockholm på Quakenet. Besök den!