Okategoriserade

Lost tale of the summer

Sverok Stockholm intar Gotland

Många sagor börjar på samma sätt. Det var en gång! Så är fallet även här. Det var en gång en grupp människor som skulle väljas till den nya styrelsen för Sveroks Stockholms distrikt. Detta ärofyllda uppdrag hade samlat massa olika personer. Vi hade den modiga ledaren som ännu en gång stigit fram för att kämpa för det goda i livet. Tillsammans med henne fanns en mångfald som distriktet sällan skådat. 70-talister med känsla för kraften, 80-talister med frihet för pengar, små strategier och att allt har sin plats samt 90-talister med huvudet vid marken och vetskap att de unga en dag ska ta över detta land. Dom hade samlats från hela distriktet från Åkersberga i norr till Södertälje i söder och inte att förglömma den dimmiga ön ute i havet: Gotland.

Gotland ja. Det många kallar ’det förlorade landet’. Så styrelsen skrek ut ”Detta kan vi inte tåla längre! Samla armén. Vi ska tåga till Gotland och vinna tillbaka det som tidigare varit förlorat i tiden!”

Det smiddes vapen, vapen i form av information. Det skapades planer, planer om hur dom skulle visa vad Sverok Stockholm kan och kanske samtidigt få Gotland att visa varför dess storhet aldrig bör glömmas.

Så tidigt en kall augusti morgon bar det av. Efter en lång och vågig båt resa över havet var dom framme. Där stod det. Gotland, Visby och muren i all sin glans. Dom var samlade för uppgiften och blickade stolt upp mot framtiden och de utmaningar som väntade.

Deras guide Wilhelm hade storartat erbjudit någon annans bostad för dom att bo i under sitt korståg. Inkvarteringen var enkel men hemtrevlig och med tanke på vad våra hjältar var vana vid så kan det nästan kallas för lyx. Wilhelm som förutom att agerade värd och guide för våra vänner under deras resa skulle även visa sig vara en viktig del i vad som komma skall.

Det stod snabbt klart att det inte bara är Sverok Stockolm som bestämt sig för att göra inskränkningar på Gotland denna tid. Det ryktas om att dansken har planer på att ta över. Något som senare bevisas vara sant. Här tappar våra hjältar modet och det sprids snabbt en känsla bland gruppen att dagen är förlorad. Men då ställer sig en av våra tappra soldater upp och deklarerar ”Ha! Dansken skrämmer mig inte. Inte ens piraterna som vi sett gående på dessa gator skrämmer mig. Och vet ni vad. Ni är alla fega ynkryggar.” nu har han fått gruppens uppmärksamhet. ”Vi är det bästa som Sverok Stockholm har att erbjuda och jag tvivlar en sekund att någon här verkligen vill ge upp inför de svårigheter som närmar sig. Nu går vi ut där och ropar stolt. Vi är Sverok Stockholm! Vi är inte rädda för någon! Vilka är med mig?”

Men dessa motiverande ord ställer alla sig upp en efter och säger ”Jag är med” och gruppen ger sig ut för att visa Visby, dansken och inte minst sig själva att dom har det som krävs.

Den första dagen blir lång med en rundtur i den sköna staden som är Visby. Timmen blir sent och våra vänner kan pusta ut och känna stolthet över att ha överlevt sin första tid på Gotland. Ingen av dom kunde ana vilka utmaningar som väntade dom kommande dagar.

Andra dagen gryr och dom tappra själarna från Stockholm har mycket att utföra. Framtiden ska diskuteras och det ska bestämmas om den är något som Sverok Stockholm kan ge sitt fulla stöd. Men mörka makter har andra planer och öppnar upp himlarna, inom kort är syndafloden här. Dock är tränade trupper från Sverok Stockholm inte så lättskrämda och deras tappre ledare lyckas få fram beslut om att framtiden är något för dom och att lite svart magi ska inte hindra Sverok Stockholms delaktighet.

Några modiga trotsar vädrets makter i hopp om att se ljusning vid Österport. Detta visar sig vara ett blött beslut men tack vare planering hittas rustningar att hindra denna tunga vatten attack. Det är uppenbart att utan proviant kommer expeditionen att dö ut illa kvickt. Med erfarenheter från onsdagar i hemlandet samlar Matmästaren sitt team. Och här visar dom att med lite bacon kan man göra underverk.

Mot kvällen väntade en av de stora utmaningarna. Gotlands föreningarna.

Det hade gått ut information. ’Kom så får ni se vilka Sverok Stockholm’. Men bakom detta fanns även en lömsk plan att ta pulsen på Sverokandet på ön. Kvällen var lång, kvällen var hård och i slutändan fanns där bara två segrare. De mäktiga krigarna från Sverok Stockholm och de värdiga föreningara från Gotland. Alla hade kämpat väl och förtjänade att njuta av segern. Segern över regnet, över tråkigheten och farför allt segern för spel som en social hobby.

Resten av Sverok Stockholms tid gick som man kunde väntat. Mer mat, mer kul mer kämpa glöd. Och våra briljanta hjältar fick inblick i varandra på ett sätt som troligen ingen tidigare hade. Som deras ledare utryckte sig ”Vi har upptäckt varandras goda, dåliga och håriga sidor samt druckit te”.

När man sedan varvar ner efter en sådan intensiv upplevelse så vet man vad livet är till för. Detta är något som våra Sverok Stockholm hjältar nu lärt sig och detta är också något som ni kanske med lite eftertanke också kommer på.