Distriktsbrev

Zworqen – Vad händer i Sverok Stockholm? – Juni 2013

 

Vice Ordförande har ordet

Zworken-tummeupSverokvänner! Det är med stolthet Sverok Stockholm presenterar detta första försök till nekromanti av den gamla distriktstidningen. Ännu en gång lever Zworqen, Er budbärare av Sverokanda och nyheter som rör spelhobbyn i Stockholm. Denna gång i ett mycket mindre ambitiöst utförande, som ett nyhetsbrev med information och glada tips om vad som händer i distriktet. Detta inkluderar det vi gör i distriktsstyrelsen, ett axplock av det som ni härliga föreningar håller på med, samt en liten utåtblick mot intressanta projekt och event runtom i Stockholm som Ni kan tänkas vara intresserade av.

Våra nyheter sammanställs av hågade medlemmar av styrelsen och dess innehåll är fortfarande inte satt i sten, vi vill gärna ha åsikter på dess utformning från er föreningar. Dock kommer det att fokusera på Stockholm och lokala aktiviteter i länet, vi låter Sverok Riks ta hand om de nationella händelserna och det som rör hela förbundet.

Erland Nylund, vice Ordförande

 Rubriker i detta nummer:

-Distriktet och kansliet-
Zworqens återuplivande
Styrelsen
Tryckverkstaden
Onsdagsmiddagar
Spelveckan / Spellovet vecka 44

-Häftiga projekt i distriktet-
The Gamerz LAN-partys i Botkyrka
Akt:01 – Samlingskonvent 27/2 – 2/3 2014

-Utblickar-
Haninge fantasy games 3-7 juli
We Are Sthlm (f.d. Ung 08) 13-17 augusti
Gamex 31 oktober – 3 november
Komsammanfestivalen i Flemingsberg 16 augusti

 

Distriktet och kansliet

Kort om vad som händer i distriktsstyrelsen och med kanslilokalen.

Zworqens återuplivande

Ja, som ni redan märkt har vi börjat skicka ut ett nyhetsbrev. Vi kommer fortsätta jobba med att skicka ut ett sådant med jämna mellanrum, avsikten är en gång per månad. Detta är både ett tillfälle för oss att visa vad vi gör, men framförallt en möjlighet för er föreningar att synas och höras och uppmärksamma era häftiga projekt eller bra spellokaler som ni vill att fler sak använda. Om ni har något ni vill att vi ska nämna i Zworqen så hör av er till oss!

 

Styrelsen

Våren har varit en överlämnings- och organiseringsperiod för styrelsen. Vi har inte hunnit påbörja några nya projekt, utan har fokuserat på att ta hand om kansliet, hålla onsdagsmiddagar och annan aktivitet igång, samt svara på frågor och projektbidragsansökningar från medlemmar.

Styrelsen har haft möten på kansliet var tredje måndag, och veckan innan varje sådant möte har vi ett “förmöte” i form av en videokonferens. Intresserade medlemmar har möjlighet att vara med både på de fysiska mötena och de digitala, hör av er till kontakt@stockholm.sverok.se om ni undrar mer om detta.

Under sommaren hoppas vi kunna ta en mer aktiv och uppsökande roll. Exempelvis skall vi starta de temakvällar på kansliet som det beslutades om på årsmötet, ett tillfälle att vidareutveckla och fördjupa sig i olika aspekter av våra hobbys. Om du är intresserad av att arrangera eller delta i dessa, gå in på http://sverokstockholm.se/resurser/temakvallar/

För mer detaljerad information om vad styrelsen har sysslat med, spana in våra tjusiga protokoll som finns upplagda på hemsidan. än så länge finns protokollen för de tre första mötena samt första förmötet uppladdade, ytterligare två protokoll finns i pipelinen!
Protokollen finner ni på: http://sverokstockholm.se/arkiv/protokoll/

 

Tryckverkstaden

Som nog de flesta av er vet om har vi på Sverok Stockholms kansli en Tryckverkstad som föreningar i distriktet kan använda för att producera tryckmaterial. Önskar ni komma hit och trycka något kopplat till er verksamhet är det enklaste vid onsdagsmiddagarna (se mer information om dessa längre ned).

I Tryckverkstaden finns även en större skärmaskin samt en limbindare för bindning av böcker. Skärmaskinen har tyvärr varit trasig och därför inte varit säker att använda. I dagsläget är reparation beställd så under sommaren skall den lagas. En mindre skärmaskin har även införskaffats för mindre arbeten och fram tills den större är lagad. Limbindaren har varit ur funktion sedan länge och är varken åtgärdad eller har en tidsplan för reparation än så länge. Den skall gås igenom någon gång under sommaren för att se vad som kan göras åt den, men vi får nog räkna med att den kommer vara ur funktion ett bra tag till.

Vi har även förstått att det kan finnas behov av utbildning i hur tryckmaskinen (Rison) i Tryckverkstaden fungerar och lite allmänt kring att trycka saker. Därför har vi tänkt ha utbildning i Tryckverkstaden under hösten. Är ni intresserade av att delta i en sådan? Skicka då iväg ett mail till kontakt@stockholm.sverok.se med intresseanmälan.

Mer info om Tryckverkstaden finner ni på: http://sverokstockholm.se/resurser/tryckverkstaden/

 

Onsdagsmiddagar

Varje onsdag har vi öppet hus på kansliet, när vi lagar och äter mat tillsammans. Alla är välkomna, så kom hit och träffa andra sverokare. Onsdagsmiddagen öppnar 18, maten brukar vara klar runt 19, och sedan håller vi öppet så länge folk känner för att hänga kvar.

Det finns alltid vegetariskt alternativ. Om du behöver annan specialkost försök komma tidigt eller meddela till någon annan som kommer tidigt/den som handlar.
Är du intresserad av att vara med och hjälpa till med onsdagsmiddagarna och att hålla kansliet i skick? Maila intresseanmälan till kansliet@stockholm.sverok.se i såfall.

Mer info om onsdagsmidddagarna finner ni : http://sverokstockholm.se/resurser/onsdagsmiddag/

 

Spelveckan / Spellovet vecka 44

Under vecka 44 (28/10 – 3/11) kommer Sverok återigen anordna Spelveckan, som i år döpts om lite till Spellovet då det är under höstlovet. Det är en vecka som är till för att lyfta fram spelhobbyn och alla spelföreningar i Sverok, för att öppna upp och synas mer inför allmänheten.

Vi hoppas att ni är lika peppade som vi på att göra årets Spelvecka till den bästa hittills. Kanske försöka få till häftiga arrangemang runt om i distriktet. Vi håller just nu på och kollar runt med olika ställen i Stockholm om samarbete för att kunna göra häftiga arrangemang under Spelveckan som är öppna för så många som möjligt, både inbitna spelfantaster och folk som ännu inte hittat till spelhobbyn. Och för att kunna göra den grymmaste Spelveckan i Stockholm så behöver vi er!

Så vår fråga till er är nu: Vad skulle ni vilja göra? Vill ni göra det i öppna lokaler centralt, tillsammans med andra föreningar i Sverok Stockholm? Och vad skulle ni behöva i form av lokaler eller annat? Är ni intresserade av att vara med och samordna Spelveckan i Stockholm och göra häftiga saker tillsammans? Skicka iväg intresseanmälan om att vara med och arrangera saker under Spelveckan till leo.borg@stockholm.sverok.se.

Mer info om Spelveckan finner ni på: http://spelveckan.se

 

Häftiga projekt i distriktet

Vi tipsar om (några av) alla häftiga saker som distriktets sverokare hittar på!

 

The Gamerz LAN-partys i Botkyrka

Missa inte att The Gamerz, en relativt ny förening i Sverok Stockholm, arrangerar ett gäng med LAN-partys i Botkyrka under sommaren, ett LAN-party i månaden. Det första kommer äga rum 5-7 juli i Hallunda Folkets hus.

Mer info finner ni på: http://www.thegamerz.se. Där kan ni även registrera er.

 

Akt:01 – Samlingskonvent 27/2 – 2/3 2014

I distriktet håller även den relativt nystartade konventsföreningen Akt och drar i trådarna inför sitt första samlingskonvent Akt:01, vilket skall äga rum på Fryshuset i Stockholm 27 februari – 2 mars nästa år (2014). Tanken med Akt är samla spelhobbyn under ett tak och därför bjuder Akt in alla föreningar och individer som önskar att vara med och arrangera saker under Akt:01. Är kanske du och din förening intresserad av att vara med och arrangera under Akt:01?

Mer info om att vara med och arrangera som förening finner ni på Akts hemsida.
Mer info om att vara med som individ som arrangör finner ni här och http://www.akt-stockholm.se/index.php?page=12.

 

Utblickar

Intressanta evenemang i Stockholm arrangerade av andra aktörer.

 

Haninge fantasy games 3-7 juli

Haninge kommuns fritidsavdelning anordnar vecka 27 för femte året i rad sin fantasyspelsmässa, som vänder sig främst till 13-19 åringar. Det är en möjlighet att komma i kontakt med många intresserade ungdomar, och Distriktet har för avsikt att närvara. Om er förening är intresserade av att till exempel hålla i rollspel, brädspel, lajvworkshops eller liknande på mässan finns det möjlighet att göra det i samarbete med distriktet, vi kan hjälpa med det praktiska om ni kommer dit och gör er grej!
Direktkontakt med ansvariga för Haninge fantasy games: Dennis.berg@haninge.se – 08-6068224 / Allan.lundberg@haninge.se – 08-6068827

 

We Are Sthlm (f.d. Ung 08) 13-17 augusti

Senaste åren har Sverok Stockholm deltagit i ungdomsfestivalen Ung 08, nu omdöpt till We Are Sthlm. I år vill vi även vara med. Vill du vara med och arrangera och hjälpa till hör av dig till kontakt@stockholm.sverok.se.
Mer info om We Are Sthlm: http://wearesthlm.se

 

Gamex 31 oktober – 3 november

Precis som de senaste åren anordnas ännu en gång spelmässan Gamex i Stockholm. En stor mässa med fokus på konsolspel och datorspel. Säkerligen kommer det finnas mängder av spelintresserade gäster. Distriktet har för avsikt att delta i mässan, mer info om detta kommer i ett senare nyhetsbrev.
Mer info om Gamex: http://www.gamex.se/

 

Komsammanfestivalen i Flemingsberg 16 augusti

Vi har fått en inbjudan från Studiefrämjandet i Söderort med fråga om vi är intresserade av att delta i Komsammanfestivalen, en lokal barn- och ungdomsfestival som äger rum 15-17 augusti i Flemingsberg i Huddinge. Dagen det är tänkt är fredag 16 augusti som har temat: Spel, tävling och utomhusbio. Därför tänkte vi fråga er i föreningarna om ni skulle vara intresserade att delta under denna dag. Kanske vi kan tillsammans med Studiefrämjandet ha en arena med spel av olika slag, där besökare kan prova på spel och ges information och inspiration till att gå med i någon av våra föreningar eller bilda egna? Fantasin sätter gränserna, men hör av er om ni tycker detta låter kul och intressant.

Låter det intressant eller vill ni veta mer? Hör av er isåfall till leo.borg@stockholm.sverok.se.

 

—–
Vill Du att Din förening skall synas i det här nyhetsbrevet? Har du smaskiga tips på event vi bör tipsa om? Var vår grammatik avskyvärd, och kan du tänka dig att korrekturläsa? Eller vill du kanske bara ge oss bullar? Hör av dig till kontakt@stockholm.sverok.se och lätta ditt hjärta!