Kanslinytt

Stöld på kansliet

Hej alla distriktsvänner, tyvärr har vi några tråkiga nyheter. Under sommaren har vi haft inbrott i kansliet, men då det inte skett någon skada på dörrar eller fönster har det inte uppmärksammats förrän denna vecka. Framförallt har vi blivit av med vårt kassaskåp, där det visserligen inte förvarades några särdeles värdefulla saker, men likväl viktiga dokument.

Med anledning av detta beslutade styrelsen under ett möte i går att upphäva alla korträttigheter till kansliet utom för distriktsfunktionärer. Ifall du inte hört något annat så går ditt nyckelkort inte längre att använda för att komma in på kansliet. Inga nya kort kommer att utfärdas förrän vi har upprättat nya rutiner för inventering av distriktets ägodelar samt skriftliga kontrakt för alla som hämtar ut en nyckel. Vi beklagar alla vars verksamhet försvåras på detta sätt av ett fåtals missbruk av systemet.

Utöver detta har vi också skrivit ut registret över alla dörrpassager det senaste halvåret. Just nu granskar vi det för att se om det märks någon form av otillbörligt användande av kansliet, ifall någon lämnat det olarmat, med mera.

Vi behöver också er hjälp. Om du vet ett specifikt tillfälle under sommaren då du minns att du sett kassaskåpet på kansliet så var snälla och skicka ett meddelande till oss. Det kommer hjälpa oss att ringa in när stölden har skett.

Sebastian Krantz, ordförande för Sverok Stockholm

P.S.
Det händer också massa roliga saker i distriktet. Senare i dag kommer anmälan till mentorsnätverket NUA att öppna.
D.S.