Spelkultur <3 Folkbildning

Sverok Stockholm Evening Events lanserade!

eveningcafe-1

Med temakvällen ”Engagerade medlemmar – hur gör en egentligen?” har Sverok Stockholm nu lanserat sin senaste satsning på att utveckla de anrika onsdagsmiddagarna. Sedan urminnes tider har distriktets aktiva samlats för att äta middag, arbeta med distriktssaker och träffa nya vänner varje onsdag. Under 2016 kommer det var tredje vecka att hållas en mer organiserad föreläsning eller workshop inom ramen för Sverok Stockholm Evening Cafés.

Diskussion om ideellt engagemang

Det första kvällskaféet handlade om hur föreningar kan arbeta för att fler medlemmar ska vara mer engagerade. Hanna Hagström och Erland Nylund från Studiefrämjandet pratade om hur ideellt engagemang i föreningar egentligen fungerar. De gav  konkreta tips, erfarenheter och varningar för vanliga misstag i föreningslivet. Det togs även upp en del jämförelser mellan hur föreningar i Sverok fungerar i jämförelse med andra ideella föreningar. En deltagare från Träkvista Sjöscoutkår bidrog med sina erfarenheter och perspektiv i de diskussioner som var en del av aktiviteten. Representanter från en rad olika hobbygrenar inom och föreningar i Sverok fanns också med bland deltagarna, och de inspirerade diskussionerna fortsatte långt efter att workshopen var avklarad.

Den som är intresserad kan hitta den presentation som användes under föreläsningen HÄR.

Evening Cafés
Varje onsdag bjuder Sverok Stockholm på middag i sin kanslilokal i Kristineberg. Ungefär vart tredje vecka kommer vi dessutom att hålla i ett Evening Café! Under våra Evening Cafés, som anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms Län kommer inbjudna gäster och föreläser, håller workshops eller visar upp sina favoritspel.