Distriktet

Distriktsslaget – vad är det egentligen?

13920939_10210202242081322_1318946230613008035_nI år arrangerar Sverok Stockholm för första gången en medlemskonferens, ”Distriktsslaget”. Rasmus Storkamp, projektkoordinator av Distriktsslaget 2016, svarar på några snabba frågor om slaget.

Till att börja med, vad är det ni arrangerar?

För första gången någonsin ska Sverok Stockholm hålla ett Distriktsslag, dit alla distriktets föreningar är inbjudna för att utbyta erfarenheter och ha trevligt tillsammans.

Varför ska föreningarna åka på ert event?

Föreningar kan få bättre kontakt med andra spelföreningar i Stockholm. De kan dela med sig av sina kunskaper, eller få hjälp att lösa problem. De lär även känna andra föreningar i distriktet, mingla och spåna samarbeten.
När är det?

Datum: 22:a oktober

Plats: RFSL Stockholms lokaler på Sveavägen 59.

Tid: 10.00-18.00
Hur anmäler de sig?

Vi behöver ha deras anmälan senast söndagen den 30 september för att du ska bli garanterad mat och fika. Om de behöver avanmäla sig eller ändra något i anmälan, maila till kontakt@stockholm.sverok.se. Dela gärna länken till vårt anmälningsformulär.

Vad betyder Distriktsslaget egentligen?

Jo, ordet ”slag” är något som använts inom Sverok för att beskriva möten mellan organisationens distrikt och förbundsstyrelse. Slagen har hållits sedan början av årtusendet, och varit ett tillfälle att byta erfarenheter, träffa nya vänner, utveckla Sverok som organisation och kanske bofferfäktas lite. Slagen är helt enkelt ett slags kombination av konferens och spelkonvent för föreningsrepresentanter inom Sveroks distrikt. Distriktsslaget ska vara detsamma för alla engagerade i sverokföreningar i Stockholm!

Vad ser du mest fram emot av slaget?
Allt, hehe, men kanske mest att deltagarna får en inblick och större perspektiv på Sveriges ideella ungdomsrörelse. En måste börja någonstans och distriktet är ett bra ställe för det.