DistriktetPride

EuroPride 2018

EUROPRIDE 27 JUL–5 AUG

Mellan 27 juli–5 augusti är det dags för Stockholm Pride! Extra kul i år är att Sverige även värd för EuroPride. Föreningen QueerNördarna kommer tillsammans med Sverok Stockholm-Gotland, Studiefrämjandet och riksförbundet att arrangera flera aktiviteter under hela veckan. Från spelträffar till panelsamtal, konventet QueerCon och självklart även att deltagande i paraden!

Läs om allt som arrangeras på queerandnerdy.se/pride. Sidan uppdateras kontinuerligt.

 

Fredag 27 juli: Queer & Nerdy #52 – Pride-pepp!
Tid: 18:00–0:00, Unga QueerNördar 15:00–18:00
Plats: Distriktslokalen, Lidnersgatan 10, t-bana Kristineberg

Peppa inför Pride på en av QueerNördarnas Queer & Nerdy-träffar. Träffa queera nördar, spela spel och peppa inför hela veckan! Mellan 15:00–18:00 är det ungdomsträff för dig under 26 år.

 

Måndag 30 juli: Panelsamtal – Varför måste hbtqi-världen bli nördigare?
Tid: 14:00–14:45
Plats: Kulturhuset, Plattanrummet, Sergels Torg, t-bana T-centralen

Ett samtal om att bära identiteten som nörd och queer och hur det kan finnas en uppdelning mellan dem och vilket du kan presentera sig i olika sammanhang. Finns det en förväntan på att ha en viss kulturell smak du som hbtqi-person och att gilla genreverk och spel kan kännas som ofint? Moderator är Linnea Risinger. Paneldeltagare är Gabrielle de Bourg, Maria Sjöberg, Tom Summanen, och Signe Krantz.

 

Måndag 30 juli: Pride-spelkväll på Alphaspel
Plats: Alphaspel, Sparbanksvägen 14, t-bana Hägerstensåsen

Kom på en mysig brädspelskväll i regnbågens tecken på Alphaspel. Passa på att fira EuroPride med att spela lite Eurogames.

 

Tisdag 31 juli: Hbtqi i digitala spel
Plats: DICE, Södermalmsallén 36, t-bana Medborgarplatsen

Sverok, DICE och Studiefrämjandet bjuder på föreläsningar och panelsamtal som behandlar hbtq-frågor i dataspel, dataspelsbranschen och i dataspelscommunityt. Föranmälan kommer krävas, håll utkik efter Facebook-eventet!


Onsdag 1 augusti: QueerNördarna på Science Fiction Bokhandeln
Plats: Science Fiction Bokhandeln, Västerlånggatan 48, t-bana Gamla Stan

En Pride-special på Science Fiction Bokhandeln, där QueerNördarna kommer att hålla i queera fantastikcirklar, brädspel och Rollspelsfrämjandet är på plats för att prata om queera rollspel och på kvällen blir det ett samtal med QueerNördarnas ordförande Gabrielle de Bourg och författaren Sara Bergmark Elfgren om att skriva queera karaktärer i olika medier.

 

Torsdag 2 och fredag 3 augusti: QueerCon 2018

Plats: Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, t-bana Odenplan

Sveriges queeraste konvent är tillbaka för i år! Konventets fokus är på hbtqi och spelhobbyn – vilket inkluderar allt från fantastik, brädspel, rollspel, digitala spel, lajv och cosplay ur ett queert perspektiv. Det innebär allt från olika spel till paneler, föreläsningar och diskussioner för att kunna lyfta hbtqi-frågor inom spelhobbyn och såklart massor av spel!

 

Lördag 4 augusti: Proud & Nerdy i Stockholm Pride Parade
Plats: Norr Mälarstrand, t-bana Fridhemsplan

För alla nördar i paraden! Tillsammans går vi för en öppen spelhobby, för mångfald och en spelvärld utan begränsningar för hbtq-personer.